Informatie boek “Inspirerend werken op de BSO”

De laatste jaren zijn wij als pedagoog en manager in de kinderopvang intens aan het werk geweest om onze visie ten aanzien van “inspirerend werken op de BSO” in praktijk te brengen. Een visie die zowel gericht is op inspiratie en groei van pedagogisch medewerkers als voor de kinderen die op de opvang mogen verblijven. Een visie dat de  pedagogisch medewerkers tijdens het geven van workshops kunnen ervaren wat deze bijdrage toevoegt aan de ontwikkelingskansen van het kind. Buiten de kennis en ervaring die de pedagogisch medewerker hebben opgedaan tijdens de opleiding, stage en werk, zijn zij ook in het bezit van specifieke kwaliteiten. Door deze kwaliteiten te herkennen en te benoemen wordt de pedagogisch medewerker uitgedaagd om dit om te zetten in een workshop.

Met deze wetenschap en het feit dat er nog niet veel specifieke informatie is over het opzetten van ontwikkelingsgerichte activiteiten op de BSO, heeft ons er toe doen besluiten om dit boek te schrijven. Een boek voor jou als pedagogisch medewerker in het werkveld of als aankomend pedagogisch medewerker in opleiding. In het boek worden voorbeelden van complete workshops beschreven die je in de praktijk kunt uitvoeren met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop kalligrafie, fimoklei of de kinderraad.

De kosten van het boek zijn 18,95 euro incl. BTW en excl. verzendkosten.

Bestel ons boek

Inspirerend-werken-op-de-BSO

Referenties

Het boek Inspirerend werken op de BSO is een echte aanrader voor niet zo ervaren Pedagogisch medewerkers. De duidelijke stappen en de verdeling in lessen zijn heel bruikbaar.
Zij dienen als hulpmiddel bij het opzetten van workshops en bieden de PM-er structuur.
Voor de wat ervarener Pedagogisch medewerker is het een fijn naslagwerk en een inspiratiebron.
De tekeningen en foto’s zijn een absolute meerwaarde en maken je enthousiast.

Een goed boek voor op elke BSO!

Margreet Moorlag (Praktijkopleider), Stichting Kinderopvang Hilversum
Ik vind het super dat 1 van mijn workshops in het boek staat (fimoklei). De workshops maken en in de praktijk uitvoeren is erg leuk om te doen. Doordat je allemaal dezelfde lay-out hebt is het ook makkelijker om de workshop van een ander over te nemen. Het ziet er ook verzorgd uit. In de praktijk werkt dit erg goed. De kinderen krijgen ook een boekje mee waardoor ze dat ook kunnen laten zien aan hun ouders. En zouden het evt. ook thuis kunnen gaan maken/ doen. Denk maar aan kookworkshops, knutsel werkjes etc. Dat zijn dingen die thuis ook gedaan kunnen worden.
Priscilla de Betue (Pedagogisch medewerker & activiteiten-coördinator), BSO Kinder Service Hotels
Een vernieuwde manier van werken op de bso wordt hier in heldere stappen uiteen gezet. Met kennis van de dagelijkse praktijk hebben zij een heel praktisch bruikbaar boek geschreven, gekoppeld aan mooie theorieën. Bijzonder ook, omdat Ellen en Jacqueline bij alle passie en energie die er vanaf spat, in staat zijn geweest om hierin een heldere visie te verwoorden. Dit zowel ten aanzien van het kind als van de medewerkers. Rode draad in dit boek is wat mij betreft het zelfvertrouwen van kind en medewerkers te vergroten, en daarmee een positief zelfbeeld te geven. Hiermee wordt het welbevinden van kind en medewerkers blijvend gestimuleerd. Het zorgt voor een “positive flow” bij alle betrokkenen en “lekker in je vel” kijk je anders naar jezelf en je omgeving! Knap dat dit met deze methode zo mooi is uitgewerkt. Daarom sluit ik graag af met deze tegeltjes wijsheid; “Je mooiste cadeau; positive flow!”.
Margot Buschmann (VVE -leidster en pedagogisch coach in de kinderopvang)

Samen op de BSO

Samen met jou wil ik spelen

Samen met jou ga ik delen

We doen workshops en activiteiten

We leren van onze kwaliteiten

 

Van jou kan ik leren

Anderen te respecteren

Samen gaan we dingen ontdekken

En spelen op verschillende plekken

 

Gezellig  met elkaar

Niemand vinden wij raar

Samen spelen is fijn

Alleen moet ook mogelijk zijn

 

Na een dag van lol en gein

Vinden we rustig kleuren ook wel fijn

Nog even opruimen, niet vergeten

En dan gezellig samen eten!

 

Op de BSO  is ieder kind uniek,

Lachen klinkt als muziek,

Ontwikkelen doe je zo,

Samen op de BSO!