Wie is Jacqueline?

Mijn naam is Jacqueline Perotti en ik ben mede eigenaar van En nu jij!!! Training, Coaching en Consultancy.

Ik ben een geboren en getogen Amsterdamse, getrouwd en moeder van 2 zonen, wonend in Landsmeer. Tijdens mijn studie HBO Pedagogiek in het jaar 2000 had ik 1 doel voor ogen en dat was vestigingsmanager worden van een kinderdagverblijf. Voorheen had ik al enige jaren als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf gewerkt en de laatste jaren als peuter en kleuterjuf op een basisschool. Het leek mij fantastisch om ervoor te kunnen zorgen dat wat ik dacht dat kinderen nodig hadden en recht op hebben te kunnen aansturen op grotere schaal. Deze loopbaan ging sneller dan ik dacht, want nu geef ik leiding aan 19 vestigingen bestaand uit kinderdagverblijven en BSO’s. Buiten het leidinggeven, merkte ik aan mezelf dat als ik een interne training gaf en de synergie zag die in de groep tijdens de training ontstond, een kwispelend gevoel kreeg. Dit wilde ik meer doen.  Mensen om je heen met dezelfde passie voor het werk en de dynamiek die tijdens de training ontstond, Geweldig!!!

Ik zie het glas half vol en nooit half leeg.

Een visie ontwikkelde zich. Het creëren van een plek voor groei voor zowel de kinderen als voor alle medewerkers. Een lerarenopleiding gedaan, voor de klas gestaan, de opleiding pedagogische coach en veel trainingen geven. Mijn kwaliteiten in het geven van trainingen is de koppeling maken naar de praktijk, hierin de behoefte vanuit de groep mee te nemen en bij samenwerkende teams het groepsproces tijdens werkvormen en interactie een prominente rol te geven, waardoor er aandacht is voor iedereen en je tevens op speelse wijze met een stukje teambuilding bezig bent.

De mensen om mij heen zien mij als mensen-mens. Iemand die bij de ander de kwaliteiten herkent en erkent en dit wil stimuleren. De kans wil geven aan ieder die wil groeien door de ruimte te geven om bezig te zijn met eigen kwaliteiten en talenten. Deze visie deelde ik met mijn collega, wat ons vervolgens inspireerde tot het schrijven van het boek “Inspirerend werken op de BSO”, wat ook aansluit bij een van onze trainingen “Inspirerend Werken”.

Wie is Ellen?

Bij synergie is er niet alleen sprake van wederzijdse kwetsbaarheid en van het creëren van een gemeenschappelijke visie, gemeenschappelijke waarden, nieuwe oplossingen, betere alternatieven, maar ook van een gevoel van wederzijdse verantwoordingsplicht voor de normen en waarden die in die creaties zijn ingebouwd – Stephan Covey

Mijn naam is Ellen Bout, mede eigenaar van En nu jij!!! Ik woon samen met mijn man en 2 dochters (2014 en 2017)  in Meppel. De samenwerking met Jacqueline is in 2003 tot stand gekomen. Een samenwerking waarin veel mogelijk is; een boek geschreven, samen trainingen geven, samenwerken in huidige organisatie, een expositie Kunst en Kinderen opgezet, presentaties en gastlessen op het ROC en trainingen op de Kindvak gegeven. En zo kan ik nog even doorgaan. Een gedeelde passie en gedrevenheid die wij in elkaar gevonden hebben. Oké, je het kunt het wel zo leuk allemaal in een training vertellen, maar hoe  breng je de geleerde theorie in de praktijk. Ik vind het daarom belangrijk om in onze trainingen vele voorbeelden en tools mee te geven zodat je het direct kan toepassen in de praktijk. Mensen om mij heen geven aan, vooral geïnspireerd en gemotiveerd te worden door de creatieve ideeën en speelse manier van coachen, doordat ik verschillende werkvormen aanbied. Mijn manier van werken is vooral mensen stimuleren om hun beste kwaliteiten en positieve kanten in het werken met mensen naar voren te halen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het geven van een workshop door een pedagogisch medewerker die zijn hobby, talent in een workshop voor kinderen heeft omgezet.

Deze visie is ontstaan en beschreven in het boek “Inspirerend werken op de BSO”.  Ik heb gemerkt dat ik extra energie krijg om trainingen te geven vooral als je ziet wat voor positieve reacties je terugkrijgt. Ik kan mijn creativiteit in de trainingen kwijt, hier ligt dan ook mijn kracht en mijn talent!

Samen onze ervaringen delen met andere medewerkers in de Kinderopvang, geweldig toch?!

Naast trainingen geven werk ik sinds 2003 bij een grote kinderopvangorganisatie. Ik ben gestart als pedagogisch medewerker, vervolgens leidinggevende geworden van een BSO met 80 kindplaatsen, daarna door gegroeid als regiomanager van 5 locaties (zowel KDV als BSO).  Inmiddels ben ik Operationeel manager en geef leiding aan de regiomanagers. Daarnaast begeleid ik activiteiten-coördinatoren om ervoor te zorgen dat op alle vestigingen diverse workshops voor kinderen worden aangeboden. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast pedagogisch medewerkers hun kwaliteiten in het werken met kinderen laten zien. Naast mijn ervaringen in het werkveld en als coach heb ik ook diverse opleidingen afgerond; pedagogiek, pedagogische coach, video interactie begeleiding, lesbevoegdheid voor het MBO, licentie Huilen, boos zijn en ruzie maken en een trainersopleiding om de training   “Effectief communiceren met kinderen” van Thomas Gordon te mogen geven.